Nu

 

Laatste week van oktober.

Komende nacht zetten we de klok een uurtje terug en daarmee komt een eind aan een periode dat we ook ’s avonds nog volop buiten aan het werk waren. Dat wil  niet zeggen dat we uitgewerkt zijn. De komende weken moeten we nog tientallen bakken met sterretjes naar binnen doen. Het is de bedoeling dat ze vóór de vorst (> 5 graden) in de kas of in de schuur staan. Het naar binnen brengen van de sterretjes is altijd een hele klus. Alle planten moeten nagekeken en van een juist label voorzien worden. Dan moeten ze gestapeld worden op een manier dat we er ’s winters goed bij kunnen. Dat is belangrijk i.v.m. afdekken bij matige of strenge vorst. En ook moeten we er bij kunnen voor de muizenbestrijding.

De meeste Tulbaghia’s staan al binnen, in ieder geval de nieuwe, nog kwetsbare zaailingen

We hebben dit jaar een mooie partij Nerine en Amarine (kruising tussen Amaryllis en Nerine). Deze sierlijke bolgewassen bloeien in het najaar.

En staan nog potten met bloeiende dahlia’s in allerlei vrolijke kleuren. Een goed moment om een paar knollen aan te schaffen. Misschien heb je er dit jaar niet zoveel plezier meer aan, maar je kunt ze nu goed op kleur kopen.

Droge voorjaarsbolletjes liggen verpakt klaar. Botanische tulpjes, narcissen, chionodoxa, sneeuwklokjes, fritillaria, alliums, crocus, enz. enz. Zoals gewoonlijk hebben we weer een breed assortiment van makkelijke en leuke verwilderingsbolletjes. Binnenkort beginnen we de restpartijen op de pot te zetten, zodat we vanaf eind januari ook weer voorjaarsbolletjes bloeiend op de pot kunnen aanbieden.

Tulbaghia violacea.

 

 

Nerine bowdenii.

 

 

 

 

 

Nerine flexuosa Alba.

 

 

 

 

Amarine.

 

 

 

 

kleine collage van de verschillende bloeiende bloembollen.

 

 

Onze minicamping is nog tot 1 november open.