Nu

 

 

We komen weer op adem. Weken achtereen met droog weer en soms een verzengende hitte hebben hun sporen achtergelaten bij mens, dier en plant. Gelukkig hebben we op de kwekerij volop water kunnen geven (een eigen bron is onmisbaar) en dat is te zien. De planten en bloeiende bollen herstellen zich snel. Tijdens de droogte hebben we veel planten flink teruggesnoeid, waardoor ze nu weer uitlopen met fris groen. De sterretjes beginnen aan een tweede bloei. Het gewonnen zaad van de eerste bloei kiemt nu goed en snel. Sommige soorten hebben we laat uit de koeling gehaald en die bloeien nu pas voor de eerste keer.

De Tulbaghia blijft maar doorbloeien. Tientallen potten staan er prachtig bij. De kruisingen laten verrassende mogelijkheden zien.

Verder is er volop keus in o.a. diverse soorten Eucomis, Galtonia, Commelina, Tigridia, Gladiolus murielae(Abessijnse gladiool) en Begonia multiflora. Van de laatste soort hebben we Flambloyant, Le Madelon, Helene Harms en Duits Juweeltje. Ze staan in flinke potten en bloeien rijk. Het is leuk om weer een mooie partij van dit leuke knolgewas bloeiend op de pot te kunnen aanbieden.

En dan staan er ook nog een paar honderd potten met bloeiende of bijna bloeiende dahlia’s in allerlei vrolijke kleuren. We hebben pompon, cactus, decorative, bal, anemoon, halskraag en mignondahlia’s, groen- en donkerbladige. De soorten uit de Bishopserie ontbreken niet.

Tulbaghia volacea.

 

 

Begonia multiflora.

 

We zijn blij met de regen!

kleine collage van de verschillende bloeiende bloembollen.

 

 

Onze minicamping is volop bezet en de gasten genieten van de omgeving en de ontspannen sfeer.