Nu

In de 25 jaar dat we nu bezig zijn met de sterretjes is het nog nooit voorgekomen dat ze zo vroeg al zo rijk in bloei staan. Het is een lust voor het oog om al die verschillende soorten te zien: alle tinten roze, witte en bijna rode. En er komen ook steeds meer geelsterretjes op onze kwekerij. Zaterdag 7 juli was onze ‘Dag van de Zuid-Afrikaanse Bloembollen’. Het weer was ‘Mediterraan’, strak blauwe lucht en 27C. Het was weer een mooie dag met veel gezellige mensen, meer dan de helft van de mensen kwam op de fiets!

 

 

Rhodoxis Fairy Kisses (2012)

 

De potten met Tulbaghia staan al weken volop achter de kapschuur te bloeien. Overdag worden de bloemen bezocht door allerlei insecten en ’s avonds komt de bijzondere¬†kaneelgeur je tegemoet. We hebben dit jaar een aantal veelbelovende zaailingen in bloei staan.

Alle zomerbollen staan opgepot. Dahlia, Nerine bowdinii, Cypella, Bletilla, Tigridia, Agapanthus, Apios americana, Gladiolus murielae, Begonia multiflora, Amarine en nog vele andere gewone en vooral bijzondere Zuid-Amerikaanse en mediterrane bollen.

Iedere dag werken we een uurtje in de moestuin. Zaaien, wieden, oogsten en genieten van alles wat er groeit en bloeit. In de moestuin staan ook vaste planten, grassen en rozen te bloeien.

 

Onze minicamping is open en de gasten genieten van de omgeving en de ontspannen sfeer.